Sant Jordi 2015

5 dinar

Per veure més imatges feu “click” damunt la fotografia.

Ahir dissabte i avui diumenge 26 d’ Abril han tingut lloc a l’ l ‘ area recreativa municipal des Pinaret i a la platja de Santandria de Ciutadella, la celebració per part de aproximadament 300 persones (entre fillets, monitors/es i responsables de tots els agrupaments que formen Escoltes de Menorca) dels actes que composen la diada de Sant Jordi, patró del moviment Escolta arreu del món. Recordem que aquesta diada es celebra d’una manera o altra en aproximadament 136 paisos i ajunta a més de 30 milions de persones.

L’ Agrupament Escolta Sant Antoni Mª Claret ha estat l’ entitat encarregada de dinamitzar aquestos dos dies i ha escollit un interessant projecte de protecció marina que va engegar ja fa dos anys juntament amb l’ A.E. Federico Pareja, el GOB, Confraria de Pescadors de Ciutadella, Amics de la Mar, la SHA Martí i Bella, Ciutadella Antiga i la protectora d’ animals de Ciutadella i que pretén la declaració de ZEC (petita reserva Marina) en la Badia de Ciutadella. Per a tal empresa s’ ha escollit un lema prou interessant i que afecta a tots els i les menorquines i visitants: “Cuidar el Mar és feina de tots” . Podeu consultar aquesta interessant acció a areamarinaeducativa.blogspot.com .

Res més enfora que prohibir la pesca (esport que és molt practicat entre molts dels joves membres ( i les seves famílies) dels agrupaments que formen Escoltes de Menorca en tota la badia si no que protegir una petita àrea marina sotmesa a fortes pressions (contaminació, sobrepesca i amb amarraments incontrolats) per poder entre altres coses generar un interès natural, social i fins i tot turístic i econòmic.

Les activitats començaren dissabte a les 16.00h amb un senzill acte de benvinguda, on els ajudants, monitors i directors de l’ A.E. organitzador, la regidora de cultura de l’ ajuntament de Ciutadella la Sra Pons i els quasi 180 fillets presents protagonitzaren a parts iguals.

Una ruta a peu cap al lloc d’ acampada dels Llops i Daines (fillets i filletes de 9 a 11 anys) dels Ràngers i Guies (de 12 a 14) seguint camins desiguals va composar la primera part de l’ activitat. Els R/G varen caminar pel GR 223 fins a Santandria. Allà els Pioners i Caravel·les (els joves de 15 a 17 anys) i alguns trucs (de 17 a 19 anys) varen fer una interessant ruta d’ iniciació al caiac de mar i reconeixement de part de la zona marina a protegir.

Sobre les 20.00h i amb les tendes ja muntades a la zona des Pinaret, es va passar a la celebració de l’ eucaristia presidida pel Consiliari d’ Escoltes de Menorca (i rector de la parròquia que dona nom a l’ agrupament organitzador) Mnsr. Bosco Martí. Allà es van recollir 250 kg de menjar que s’ entregaran en uns dies a Caritas Menorca.

Després de sopar, vetlada per branques amb dos clowns pels petits LL/D i altres activitats més mogudes pels més grans.

A les 23.30h bona nit comunitari , visionant els 3 spots publicitaris (emesos molts cops pels cinemes canal Salat de Ciutadella) i que ara ja fa 18 mesos protagonitzaren alguns dels joves escoltes, i que denuncien els problemes que afecten a diari (i sobretot a l’ estiu) a la zona a protegir.

El matí de Diumenge, a les 09.15h després de berenar ràpidament i de fer un petit acte de Bon dia, els PiC marxen de ruta des de Cap d’ Artruig fins a Santandria fent part del GR 223 i netejant la petita Cala de Son Morro o Calan Bastó (dins el marc de la campanya “juguem net amb Menorca / Clean Up the Med” on hi participa Escoltes de Menorca. D’ aquesta arraconada es varen treure 3 bosses industrials de fems, les quals es treginaren a braços fins els contenidors de fems de Cala Blanca. Al Pinaret els antics Escoltes treballaren amb el Biòleg Marí i membre de suport del A.E. Federico Pareja, Cinto Genestar sobre el tema area marina educativa.

Els LLiD, protagonitzaren una interessant “Olimpiada pagesa” plena de jocs i activitats divertides a la platja de Santandria. Els RiG alternaren una descoberta del caiac de Mar amb una petita ruta a peu i interessant xerrada de la Torre de defensa des Castellà (Sa Caleta) feta per l’ Historiador, prolífic escriptor i arxiver municipal de Ciutadella el Sr. Marc Pallicer.

A les 14.00h dinar de germanor amb antics membres d’ Escoltes de Menorca (augmentarem el número a 300 persones) i sobre les 16.00h acte de Cloenda, amb un recordatori personal (per a cada escolta) i un record, fet amb llenya recuperada del mar per a cada entitat participant. .

Els monitors i responsables de l’ entitat organitzadora agraeixen la col·laboració de tots els i les Escoltes i els seus caps, del fabulós equip de Pares i Mares que té la sort de tenir, a l’ equip Diocesà, al Regidor de Mediambient de l’ ajuntament de Ciutadella el Sr. Dani Prats, a en Rafel Oliver, a la “Maria Glòria” i els Amics de la Mar, a Creu Roja Menorca, a en Xec es guarda des Pinaret, a en Xavi Cardona tècnic de Mediambient de l’ ajuntament i una persona atenta com poques, a en Marc Pallicer, a en Cinto Genestar i a en Pau Gener, membre del Fotoclub Cercle Artístic que ens cedeix les fotografies desinteressadament i a totes les persones, entitats i empreses que han fet possible un any més un Sant Jordi,de dalt de tot!.

Sempre a punt.

A lo millor també t'agrada...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *