Què feim

Escoltes de Menorca promou activitats que vagin en benefici de l’educació de nens/es i joves, que ajudin a la conservació de la diversitat natural de l’illa de Menorca, i que fortifiquin el creixement espiritual de la persona prenent com a model a Jesucrist. En aquest sentit, doncs, es desenvolupen projectes des de l’associació per fomentar aquests aspectes, i actuar dins la societat d’una forma constructiva.

Els nostres agrupaments, ofereixen un espai on compartir experiències, fer excursions i campaments, i a traves de diferents dinàmiques i jocs, convertir-se en persones lliures, responsables, obertes, solidàries, compromeses, crítiques, aprenent a ser persones útils i conscienciades en la conservació de la natura i l’entorn.

L’Escola de Formació d’Escoltes de Menorca, s’encarrega a la vegada, de procurar la formació i eines necessàries a tots els caps i responsables, per seguir oferint un escoltisme de qualitat.

Destaquen, com a projectes permanents de l’associació…

Diada de Sant Jordi

A finals d’abril, fent coincidir-la en cap de setmana, celebrem la Diada del patró de l’escoltisme. Un cap de setmana on tots els joves dels diferents agrupaments de Menorca es troben per compartir l’experiència d’una acampada conjunta, i seguir treballant en valors que l’escoltisme promou.

Diada del pensament

És una jornada on recordem els nostres inicis celebrant el naixement de Sir Baden Powell, fundador i creador de l’escoltisme mundial. Cada any es celebra un acte per reflexionar sobre aquells temes que puguin ser d’actualitat, ens preocupin, interessin,.. i que ens fan pensar en la nostra filosofia i tasca social.

Llum de la pau de Betlem

Es celebra cada any abans de Nadal, i és una diada on es recorda la importància de la pau mundial. Es reparteix aquesta llum que arriba des de Betlem, recollida per escoltes d’Àustria, i que MSC fa arribar a Espanya. L’agrupament voluntari que acull la celebració, distribueix la llum entre tots els agrupaments i altres assistents, per a que arribi a tots els indrets de l’illa.