Un Sant Jordi de Llegenda.

Al crit de “Llops i Daines…Tant com puc!!” i de “Escoltes….Sempre apunt!!”, iniciava dissabte, a Es Migjorn Gran, la trobada de tot el colectiu escolta i guia de Menorca, amb motiu del seu patró Sant Jordi.

Enguany la temàtica ha estat les llegendes, més concretament algunes de les recollides per part del migjorner Francesc d’Albranca.

Infants i joves, junt als seus caps i responsables, es van dirigir a peu cap al lloc d’acampada a Son Sauret, per muntar tendes. Els trucaires es van dirigir cap a Binigaus, aprofitant el camí per fer-lo net de fems, on hi feren la nit.

Tot seguit es celebrà la missa, on els agrupaments participaren activament amb la lectura de l’Evangeli, i ajudaren amb escenes de “maniqui challenge” a n’en Bosco, consiliari diocesà, a fer-ne l’homilia.

Ja quasi fosc, tothom es posà a sopar, per agafar forces. Sa vetllada de llops i dains, i rangers i guies anava relacionada amb les llegendes. Cada agrupament havia preparat una petita representació.

I arribà el moment d’anar a descansar. Abans però, uns minuts per relaxar-se i reflexionar tot agraint el dia passat.

Ja de bon matí, tothom en peus, per rentar-se cara i lleganyes fora. Mares i pares de l’agrupament d’Es Migjorn, ja feia una bona estona que preparaven “panets”, que seria el berenar de la gernació reunida.

L’activitat del matí, una caminada fins a Sant Tomàs, per realitzar jocs, manualitats i dinàmiques. El dia va ben acompanyar. També un grup d’antics escoltes, hi participà amb una ruta guida per l’arqueòleg Ismael Moll, al poblat de Sant Agustí.

Passaven la una del migdia, i cuiners i cuineres, vinguts de l’agrupament de Ferreries, tenien ses paelles en marxa, amb molt bona “oloreta”.

Arribat tot el grup de sa platja, i ja plat en mà, devoraren ses 300 raccions d’arroç i un troç de pastís amb xocolata, que estaven bonissims.

I amb sa panxa plena, cap a desmuntar tendes i preparar-se per partir cap al pla de l’Església a Es Migjorn per la cloenda amb el cant “L’hora dels Adeus”.

La comissió organitzadora, vol graïr la bona acollida al poble, la bona disposició de l’amo de Son Sauret, en Paco, les mares i pares, que han ajudat amb els panxons, la patrulla de la Guàrdia Civil, per ajudar-nos a fer la part de camí per carretera, en “Pele” Ismael Moll, arqueòleg que ha fet una gran explicació al poblat de Sant Agustí. Caps i responsables per la vostra dedicació i compromís i a infants i joves per fer-ho possible. Sempre Apunt!!!

Reproduïm les paraules que el Sr. Bisbe, Francesc Conesa, dirigí als presents a la cloenda:

“En finalitzar aquesta trobada, amb la que commemoreu al vostre patró, el Sant Jordi, Màrtir de Capadòcia, desitj animar-vos a cultivar la vostra formació com a persones i com a creients, seguint l’estil escolta, és a dir, mantenint un contacte amb la natura.

L’esperit escolta afavoreix el creixement interior de la persona, vivint la relació amb els altres i amb la natura. Com a éssers humans, tenim la missió de custodiar la creació, que és la “casa comuna”, intentant fer un món més habitable per a tothom, percebent el ritme i la lògica de la creació i no buscant dominar-la, posseir-la, manipular-la i explotar-la.

Però també la vostra experiència com escoltes catòlics pot ajudar-vos a créixer com a creients, vivint i compartint la fe amb els altres i descobrint que totes les coses procedeixen de la mà amorosa de Déu, que les ha creat i les ha confiat a l’home. Cada ésser humà té la tasca preciosa de cuidar, conservar i preservar aquest món creat, que és un gran do de Déu.

Com va deixar escrit Baden Powell en el seu testament: : “L’estudi de la natura us demostrarà quantes belleses i meravelles ha posat Déu en el món que gaudiu. Acontenteu-vos amb el que hàgiu aconseguit i feu tot el possible per a conservar-ho. Mireu el cantó bo de les coses, i no pas el dolent”.

Amb aquest esperit, us animo a seguir endavant, buscant sempre créixer com a persones i com a cristians.

+ Francesc, bisbe de Menorca”

Recull d’imatges Sant Jordi 2017

A lo millor també t'agrada...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *