Jornades neteja litoral – Clean up the Med 2019 – Menorca

Durant els dies 25 i 26 de maig i 2 de juny, han tingut lloc enguany les jornades de neteja de litoral de la campanya Clean up the Med 19 a Menorca, realitzades pels agrupaments escoltes de l’illa i tothom que s’afegit a participar-hi.
L’agrupament escolta Tramuntana, va iniciar la jornada el dia 25 fosquet, amb una dinàmica de recollida de plàstics a la platja des Sivinar. El diumenge es repartiren en grups i mentre uns recollien i apilaven llenya (canyes sobretot) els altres repassaven les dunes i la platja de Mongofre recollint plàstics. El més significatiu va ser un tros de kayak, una caixa de fruita i un gran nombre de bòtils. Com els va sobrar temps, varen fer una estona, sedàs en ma, triant l’arena per trobar microplàstics. Finalment, els més valents varen fer una “clamoada”.
El mateix diumenge l’agrupament escolta Sta. Eulàlia, es trobava molt a prop de l’anterior agrupament, a la zona de Cala Caldes. Hi participaren prop de 20 persones. Tot i que la platja semblava neta, quan t’acotaves i rebuscaves una mica, sortien plàstic petits, com taps, pals de netejar orelles, així com també cordes i bòtils de vidre. A la zona des tamarells es trobaren molts microplàstics.
Ja el dia 2 de juny, l’agrupament escolta Sant Bartomeu, va realitzar la jornada a Cala Mica, tot aprofitant també, per netejar la zona d’acampada. Es reuniren 60 persones, i acabaren dinant tots junts a la platja.
En total s’han recollit a les tres zones, 600 quilos de fems aproximadament.
Dues de les jornades (La Vall i el Pilar) no es varen poder dur a terme degut a una previsió del temps desfavorable.

L’AE Sant Bartomeu a Cala Mica

AE Sta. Eulàlia a Mongofre Vell i Cala Caldes

AE Tramuntana a Mongofre Nou

A lo millor també t'agrada...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *