Elecció del nou Consell de Scouts MSC pels propers 3 anys.

Santiago Ruiz – President Scouts MSC 2020-23 (foto Scouts MSC)

L’Assemblea General de Scouts MSC, celebrada el passat cap de setmana, ha renovat els seus càrrecs i ha aprovat els plans de treball que guiaran al Moviment en el pròxim trienni. Entre els principals objectius que s’han marcat hi ha, convertir a Scouts MSC en el moviment infantil i juvenil de referència a totes les zones geogràfiques en les quals ja té presència i implantar-lo i créixer en aquelles en les quals encara no hi està.

Per a això es va aprovar, amb el 81,06% dels vots favorables, l’elecció de la nova candidatura de Consell Federal que ha de ser ratificada per la Conferència Episcopal Espanyola. La candidatura triada, presidida per Santiago Ruiz, conjumina l’experiència escolta amb perfils professionals qualificats, amb els quals el nou Consell potenciarà el creixement i desenvolupament de l’escoltisme a Espanya.

La nova direcció desenvoluparà, d’una manera detallada, cadascuna de les sis prioritats que es recullen en el Pla Estratègic 2020/2030. El document actuarà com a eix vertebrador de les iniciatives que es portin a terme en el pròxim trienni. En les accions que es posin en marxa es tindrà molt en compte la realitat de cada moment per a adaptar-se a les necessitats i demandes de la societat.

Per a aconseguir aquests objectius es compta amb el treball d’un Consell compost per:

President. Santiago Ruiz (Moviment Scout De La Rioja)
Vicepresident. Miguel Ángel Urbano (Scouts de Madrid MSC)
Secretaria. Encarnación María Gil (Scouts Catòlics d’Andalusia)
Tresoreria. Juan Vicente González (Scouts Castella i Lleó MSC)
Internacional. Melissa Mallada (Scouts de Madrid MSC)
País. Salvador Navas (Scouts Catòlics de Cantàbria MSC)
Política de Persones Adultes. Pablo Mena Martín (Scouts Catòlics d’Andalusia)
Fe i Consiliari del Moviment. José Felipe Fernández (Federació de Scouts Catòlics de Castella-la Manxa)

Protecció a la infància i la Joventut

La 75 Assemblea de Scouts MSC, celebrada en línia, va comptar amb la participació de 112 membres del Consell, Equip, Interdiocesanes i Diocesanes que conformen el Moviment Scout Catòlic.

Les votacions es van realitzar a través de l’aplicació creada per la Plataforma del Voluntariat d’Espanya. Amb això s’assegura la transparència en el procés, l’anonimat dels vots i es garanteixen el manteniment dels valors democràtics en els quals se sustenta Scouts MSC.

A més del relleu que cada tres anys es realitza en el Moviment, l’Assemblea va debatre i va aprovar importants documents per al futur de l’escoltisme com “Scouts MSC, entorn segur”. Es tracta d’una guia pràctica que reuneix els protocols de protecció a la infància i la joventut que es duen a terme dins del Moviment.

El document recull tant les bones pràctiques com les conductes prohibides en Scouts MSC. També reuneix els procediments de seguretat en les activitats, com actuar davant un indici de risc així com la funció de la Comissió d’Entorn Segur i el Comitè de Seguiment. La política de protecció a la infància i la joventut que fomenta Scouts MSC es completa amb el canal públic de denúncies habilitat en la web del Moviment.

(font www.scouts.es)

A lo millor també t'agrada...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *