SANT JORDI 2021 – 50 Anys fent camí

Escenari central amb els músics.

Cada any el mes d’abril és un temps molt assenyalat i important per tots nosaltres, els escoltes, i aquest any 2021 també i amb més motiu per la situació que vivim marcada per la Covid-19.

El passat dissabte 24 d’abril grans emocions i sentiments van florir de nou amb la celebració de la Diada de Sant Jordi, amb el lema “50 anys fent camí”. Gairebé 200 escoltes de tot Menorca es van concentrar i van estar connectats des de 6 escenaris diferents i amb gravacions fetes prèviament: dos escenaris a Ciutadella, dos a Ferreries, un a Alaior i un a Maó. (es va transmetre per Facebook i aquí podeu veure-ho https://fb.watch/5ai2F8Msj7/ )

A les 15.45 h la pell se’ns posava de gallina, un calfred ens omplia el cos en veure les sis pantalles on fillets i filletes, joves, adolescents i adults anaven entrant a cada espai i un cop posat gel a les mans ocupaven els seus seients, però separats uns dels altres. La música, amb la cançó “Qualsevol nit pot sortir el sol” entonava els primers acords i et confirmava que sí, que tot era real, a la fi el sentiment d’estar tots junts s’havia complert.

Tres joves feien la presentació de la gala dels Oscars i atorgaven els premis de tantes i tantes activitats dutes a terme durant els 50anys, però un problema amb els sobres de les nominacions va fer que es donés per primer cop un empat absolut en totes les nominacions de cada àmbit, campaments, St. Jordis, participació social, acte de companyerisme, millor joc.

Seguidament a les 16.40 h sortíem de cada escenari per realitzar una gimcana en petits grups on unes proves i preguntes ens donarien a conèixer la història dels fets dels escoltes més importants d’aquest 50 anys. Descobriríem uns fets que ens omplien d’emoció, descobrint que els Escoltes de Menorca tenen molta i molta història on hi han passat mils i mils d’escoltes per els 16 agrupaments que hi ha hagut a Menorca més els de principi del segle XX.

El sol i el bon temps ens ho estaven confirmat, açò és un Sant Jordi! On agafam color de torrat del sol amb les cares vermelles i algun o alguna atrevit amb camiseta o calçons curts. A les 19 h tothom tornava a estar ben asseguts, cada un en el seu espai per gaudir d’una pregària que ens recordava la fe en Jesús i qui va ser aquell cavaller nomenat Sant Jordi i que ens servia com exemple per els escoltes, implicats amb la bona acció i el servei.

Seguidament, i després de donar les solucions de la gimcana, es va passar a l’activitat del trencaclosques gegant on a través d’unes imatges, les unitats de cada agrupament havien fet petits vídeos sobre la recerca i investigació de les fotografies de diferents anys que reflectien unes vivències inèdites.

Ja per acabar uns actor i unes actrius, amb una gravació feta prèviament, preparaven un gran pastís de 50 è aniversari i van tenir un gran contratemps, van quedar a les fosques i desgraciadament el pastís va anar a terra, així com els actors i actrius que van llenegar a causa de la merenga va impregnar tot l’espai. Tot i el contratemps, els actors van desitjar molts anys a tothom i cap a les 20.30 h, a la part final de la Diada de Sant Jordi, en Carlos López, el president dels Escoltes de Menorca, va donar els agraïments i també va explicar algunes vivències molt guapes i simpàtiques.

La diada ja estava acabant i ens vam emocionar en sentir les guitarres que entonaven la cançó de “L’hora dels Adéus” i tots, cada un assegut al seu seient, i sense donar-nos les mans l’emoció es notava de nou. “No és un adéu per sempre, sinó un adéu per un instant” i que l’any qui ve tots puguem estar de nou junts i acampant.

No volem acomiadar-nos sense tenir present a tanta gent que ho ha fet possible. Al CIME, als Ajuntaments, al Fòrum Ets Menorca, CEIP Monte Toro de Ciutadella, auditori de Ferreries, a la Parroquia de Sta. Eulàlia d’Alaior per el Teatre del Centre Parroquial, a Acústic Menorca, el president dels Escoltes de Menorca (MSC) que ha estirat de valent aquesta diada, en Xavi Llopis, tècnic dels Escoltes de Menorca (MSC), n’Edu López, les diferents comissions de feina, l’equip diocesà, als agrupaments Escoltes, als pares i mares, als al·lots i al·lotes i a tots i totes moltes, moltes gràcies. Sempre a punt!

Comissió d’activitats del Sant Jordi 2021

A lo millor també t'agrada...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *