La trobada escolta més distanciada, però amb il·lusió i optimisme.

El «Sant Jordi», és la trobada més multitudinària que realitza l’associació diocesana d’escoltisme, Escoltes de Menorca, on aproximadament s’ajunten unes 300 persones entre infants, joves i responsables de tots els agrupaments de l’illa.

Cada any, un dels agrupaments s’encarrega de l’organització i preparació de les activitats, lloc, lema, i molt més, amb l’ajuda d’algunes dinàmiques que també preparen a les unitats dels caus.

Arriba 2020, i l’agrupament escolta Tramuntana de Maó, ja duu setmanes preparant i pensant quines activitats es realitzaran. Una comissió de feina, triar un lema, objectius, fer un cartell ben polit, preparar les inscripcions, pensar que es farà de vetllada i que pugui agradar a tothom, demanar permisos per plantar tendes as Freginal, si si, ben al mig de Maó…i….

….ses coses no pinten bé, sembla que enguany el Sant Jordi escolta, perilla, i no pel mal temps, com ha passat alguns anys…, si no per un ordre de confinament que ens fa estar a casa i no sortir més que per l’imprescindible i necessari, per preservar la salut de tothom i evitar la sobresaturació dels hospitals. Idò si, el COVID-19, com a moltes altres activitats d’arreu, ha sigut el causant d’haver de variar la planificació prevista.

En temps rècord, improvisant pràcticament tot, però amb molta il·lusió i ganes, aquest dissabte i diumenge s’ha realitzat una trobada virtual on un grup format per membres de l’equip diocesà, i altres col·laboradors, ben carregat d’optimisme han deixat sa vergonya de banda i des de l’ordinador o el mòbil, càmera en marxa, mos han fet passar unes estones ben polides i agradables.

Les emissions s’han iniciat amb la benvinguda i presentació, i cançons escoltes per cantar tothom. A continuació uns crits d’agraïment i d’animació. També s’ha anunciat que molt prest s’editarà un nou cançoner escolta. Després dos tallers de treballs manuals, abans del comiat de les activitats en directe del dissabte.

Més tard, s’ha organitzat una trobada on-line més íntima amb caps i responsables per fer la vetllada i bona nit.

Les activitats del diumenge han començat amb el Bon Dia. Tot seguit dos tallers on hem après a fer una flor i uns punts de llibre inspirats en Sant Jordi, representant un drac i una princesa.

Ja quasi a l’hora de dinar, una sessió de contacontes, amb dues històries ben polides.

Després d’una aturada, ja al capvespre, s’ha cantat l’hora dels a deus, posant punt i final a aquesta «trobada» virtual, que ha fet que al menys, i aprofitant les noves tecnologies, no hagi quedat en un no res.

Esperam que vos hagi agradat i aprofitam per donar les gracies a tothom que ha fet possible que la diada escolta es pogués celebrar.

Per qui no hagi pogut seguir-ho en directe, podreu trobar els vídeos al Facebook de l’associació (www.facebook.com/escoltesdemenorca)

A lo millor també t'agrada...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *