LA LLUM DE LA PAU DE BETLEM IL·LUMINA MENORCA

Acte repartiment de la Llum de la Pau de Betlem 2020

Menorca va rebre el passat diumenge dia 13 de desembre la Llum de la Pau de Betlem, un símbol que està representat en una espelma que s’encén cada any en la cova en la qual va néixer Jesús i que Scouts MSC porta per tota Espanya.

El lema d’enguany “I la Llum brilla en la tenebra” ens recorda les paraules del Papa Francesc en la Carta Encíclica Lumen Fidei: “qui creu veu; veu amb una llum que il·lumina tot el trajecte del camí”. Perquè la fe pot alliberar-nos de la foscor i fer-nos més fortes, especialment en moments de por i incertesa com els actuals.

La situació sanitària actual ha fet que la trobada no fos com sempre. No varen poder ser-hi tots els escoltes de tots els agrupaments, però alguns, en representació, varen ser els encarregats d’escampar la Llum de la PAU de Betlem per tots els racons de l’Illa.

L’altar de la Catedral es va ambientar amb una una tenda de campanya. A la porta de la tenda hi havia el fanalet de la Llum apagat.

L’acte començà amb la benvinguda als assistents, per part del Consiliari Diocesà, Mn. Joan Mercadal. Es continuà amb un cant “Déu és Llum” mentre es portava junt a la tenda de campanya el ciri Pasqual encès.

Prengué la paraula, el president de l’associació, Carlos López, “La Llum que cada any ens ve des de Betlem i que entra en les nostres vides per a donar-nos força i alegria. Aquest any, no ha pogut venir des de Betlem. Però el que és la nostra Llum veritable, Jesús, el ressuscitat, és present sempre en les nostres vides i el tenim present en les celebracions més importants dels cristians amb la Llum del Ciri Pasqual.

Aquest ciri, que acaba d’entrar és per a nosaltres Jesús present entre noltros, que ens anima i ens empeny, del que recordam el seu naixement a Betlem fa 2020 anys i que volem
que formi part de les nostres vides com a cristians i com a escoltes”.

La lectura de l’evangelista Joan convidà a ser testimonis d’aquesta Llum perquè a través de tots els escoltes altres persones puguin conèixer Jesús, i també fer que arribi a tots els racons i comunitats de la diòcesi.

Llavors, infants, joves i responsables, varen anotar en uns papers el seu compromís com a escoltes, per fer arribar la Llum –que es Jesús- a tothom que coneguin: germans i germanes
amics, companys de classe, activitats extraescolars, veïns del carrer i parents.

Amb el Ciri Pasqual es va encendre el fanal de la Llum de la Pau, i amb aquest, la resta d’espelmes i fanals dels agrupaments de l’illa i a les autoritats presents (Sr. Bisbe de Menorca, Sr. Conseller de Joventut i Dir. del Secretariat Infància i Joventut del Bisbat de Menorca)..

L’acte finalitzà amb unes paraules de coratge i la benedicció, per part del Bisbe Mn. Francesc Conesa.

A lo millor també t'agrada...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *