Jornada Clean up the Med 2017

Jornada de sensibilització i participació activa.

Ahir Escoltes de Menorca, va organitzar una jornada de sensibilització i neteja del litoral, com a part de la campanya anual Clean up the Med que es realitza a platges de 21 països de la Mediterrània.

Es trobaren infants, joves, famílies, a primera hora del matí a l’aparcament de La Vall, fent, en primer lloc, una presentació de la jornada, informant de les activitats a realitzar.

Un grup format per adults i joves majors, es dirigiren al codolar de Biniatram, a uns vint minuts de camí. Es recolliren 12 bosses de fems, majoritàriament plàstics (bòtils,soles de sabata, polyexpan…), restes d’embarcacions de fibra, una bigueta de ferro, 1 pneumàtic, boies (una que sembla de Palamós), una garrafa amb líquid a determinar… Una vegada acabada la tasca es fan organitzar per pujar les bosses, ja que el codolar fa molta pendent, fent cadena.

L’altre grup, junt al biòleg i escolta, Àlex Cortada, es dirigiren a la platja des Bot, i zona dunar, on es replegaren 3 bosses de fems divers, amb predomini de plàstic, un caixó de televisor, 50 garrots de fer net orelles. Destacar dins un test mig enterrat una tortuga petita morta, que havia caigut dintre feia dies. Sobretot, on es va recollir més fems va ser a la zona dunar.

A la platja des Tancats, baix les escales d’accés es muntà una paradeta amb informació pels visitants, animant a que participessin de la jornada.

L’activitat acabà amb un bany a la platja per refrescar-se i dinant tothom junt a l’ombra de l’alzinar, just darrere l’aparcament.

Recull fotogràfic:

https://www.facebook.com/pg/escoltesdemenorca/photos/?tab=album&album_id=1518032428258869

A lo millor també t'agrada...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *