“Qui s’atreveix a ensenyar, mai hauria de deixar d’aprendre” (John Cotton Dana)
Baden Powell, fundador del moviment escolta, estava convençut que els infants i joves podien jugar un paper protagonista en la societat. Amb aquestes premisses nasqué l’escoltisme, un moviment educatiu que ajuda a infants i joves a desenvolupar de manera integral el seu potencial emocional, intel•lectual, físic, social i espiritual com a individus, com a ciutadans/nes i membres de les seves comunitats locals, nacionals i internacionals.
Com a moviment educatiu som conscients de la importància de comptar amb uns i unes responsables i caps escoltes preparats per a realitzar una bona tasca educativa i de guiatge als infants i joves que formen part dels nostres agrupaments. La formació i l’aprenentatge dels nostres caps escoltes és un element clau per a continuar avançant en la nostra tasca. Amb aquest objectiu, des d’Escoltes de Menorca, a través de la nostra escola de formació, cada any elaboram un pla de formació.
Així, durant aquest curs, a més d’oferir una formació inicial per a tenir un millor coneixement de l’escoltisme i de la seva metodologia escolta, també hi ha propostes formatives que també estan obertes a qualsevol persona que hi pugui estar interessada: la formació per a obtenir la titulació de monitor/a de temps lliure, així com un mòdul específic per a la millora de la gestió interna d’entitats.
Però l’aprenentatge no es queda en la informació i coneixements que es transmeten durant les sessions formatives. L’aprenentatge l’entenem en un sentit més ampli. És un procés mitjançant el qual s’adquireixen uns coneixements, habilitats, actituds, valors… a través de la instrucció, l’observació o l’experiència. Per tant, no ens hem d’oblidar dels altres valors que ens aporta la formació. La possibilitat de viure noves experiències, l’intercanvi d’opinions i de visions, la percepció de noves realitats, la convivència, l’enriquiment personal, etc.
Formar-se és créixer, estar obert a nous camins i a noves oportunitats.