Nou trienni nou curs

El passat 7 de juny, els escoltes vam celebrar una assemblea extraordinària, amb les mesures de seguretat oportunes per tema de COVID-19. En aquesta assemblea es va elegir el nou equip diocesà de l’associació que durant els propers 3 anys encaminarà i treballarà per el bon funcionament d’aquesta. Ens varem presentar amb el lema «Deixarem la terra adobada, pel nostre esforç», sabem que si volem que la cosa funcioni i doni fruit, per si sola, no es farà, i hem de posar de la nostra part. Per això, acompanyant al lema, ens vam marcar uns objectius i uns valors de recolzament i servei per ser propers als agrupaments, ajudar-los en les necessitats que puguin tenir, així com també oferir formació, ja que es amb aquesta que s’aconsegueix una educació de qualitat, apropar-los al nostre mètode, que ens brinda una manera de fer, on al·lots i al·lotes son els principals protagonistes dels seus projectes, tenint en compte els valors de Jesús de Natzaret.

També dir que aquest curs estem d’aniversari, el 30 de gener del 2021 la nostra associació farà 50 anys de la fundació. Es una data important i que d’alguna manera hem de reflectir-ho, ja que son milers les persones de diferents edats i de tots els pobles que han passat per l’escoltisme. Alguns dels actes que volem fer son: presentació del primer llibre de la historia d’Escoltes de Menorca, presentar la nova edició del cançoner escolta, fer una sembrada d’arbres amb els infants i joves als diferents pobles, venda de dècims de loteria de Nadal amb la data de la fundació, i com no, les diades escoltes, la Llum de Pau de Betlem, Diada del Pensament Scout i la diada de St. Jordi, enfocades amb l’aniversari.

Ara ja amb el mes de setembre arribant a la fi, els caps i responsables ja fa dies que s’han començat a trobar per posar en marxa el nou curs. Aquest es un any diferent i amb noves dificultats com es la seguretat sanitària per mor del COVID. Hem plantejat unes mesures, sabem que hi haurà coses tant nostres, com anar d’acampada, que s’hauran de deixar per moments futurs. La metodologia ens brinda unes maneres molt òptimes per aquesta situació, com son el treball en petits grups, (sisenes, patrulles, equips) i treballar a l’aire lliure, al camp, i endinsar-nos dins aquest llibre tant expressiu i polit com es la natura. Intentarem fer-ho el millor possible, sabem que el camí no es fàcil, però es un repte, i com diu un punt de la nostra llei, afrontem les dificultats amb alegria. Ja que hem de seguir fent camí, aquest curs anirem més poc a poc, ens haurem d’innovar, cercar noves maneres, per tal se seguir fent camí i anar alternat, cau en línia, al local, al carrer, sortides al camp. I estant a punt per donar una ma i treure un somriure al que tenim al nostre costat.

Sempre A Punt.
Equip diocesà d’Escoltes de Menorca.

(publicat al diari Menorca, el diumenge dia 27 de setembre de 2020)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *