L’escoltisme segueix ben present i actiu a Menorca

Quan ja guaita l’estiu i entra la calor, ens avisa que el final d’un altre curs és ben a prop. Per a l’actual equip diocesà, ha sigut el primer curs complet que ha fet al front d’Escoltes de Menorca, després de superar una complicada situació en gestora i importants canvis funcionals i econòmics.

Aquest curs, han estat moltes les activitats dutes a terme, moltes reunions, i sobretot, els agrupaments han realitzat infinitat d’accions amb els infants i joves que participen de les seves activitats. Aquest darrers, es converteixen en els vertaders protagonistes de la nostra associació, i els constructors de les seves pròpies aventures. El mètode escolta propicia elements dinàmics i actius en l’educació integral dels nostre joves.

Podem detallar nombroses activitats, segurament ens faria falta vàries pàgines més d’aquest diari, però aquí en teniu una mostra:
Dins el primer trimestre, després de que a l’estiu varis agrupament de l’illa participessin en un campament internacional a Mallorca per a joves entre 15 i 17 anys, destacarem l’execució del projecte “Juguem net amb Menorca” (subvencionat per Bonacompra), que consistia en una jornada de conscienciació mediambiental i la neteja d’una zona de costa (Macar de Binillautí), l’inici d’un curs de monitor en temps de lleure obert cap a la societat per part de la nostra escola de formació, i l’acte d’entrega de la LLUM DE LA PAU DE BETLEM, a càrrec de l’agrupament Cristòfol Barber d’Es Migjorn Gran. Aquest acte, cada vegada més arrelat a Menorca, consisteix en l’entrega de la flama provinent de la cova on es sepultà Jesucrist i és repartida arreu com a símbol de pau i germanor.

Ja al segon trimestre, es dugueren a terme formacions ben interessants des de la nostra escola (FEM: formació específica del mètode, Brancaco: marc de convivència entre tots els caps de Menorca i on es comparteixen coneixements i recursos, …), es celebrà la Diada del Pensament a càrrec de l’A.E. Sta. Eulàlia d’Alaior, sota el lema “Escoltisme i societat: vine i descobreix el que fem”, i també vam participar a la Jornada Diocesana de Joventut.
Arribats a Pasqua, varis caps escoltes menorquins, van participar a la TRAMUNTANADA, trobada de caps escoltes de 4Vents (entitats escoltes de parla catalana agermanades sota aquest projecte).
Finalment, el tercer trimestre, destaca sobretot la Diada de Sant Jordi 2015 organitzada per l’A.E. St. Antoni Mª Claret, celebrada a Es Pinaret de Ciutadella, on ens vam reunir tots els escoltes de Menorca per gaudir d’un cap de setmana de convivència. Aquest trimestre també finalitzava el curs de monitor, i alguns agrupaments dugueren a terme activitats emmarcades en el “Clean Up theMed” (projecte europeu de neteja de residus de la costa mediterrània).
A més, des d’Escoltes de Menorca, també s’ha treballat en aspectes de comunicació (revista interna de l’associació, construcció de la nova web i elaboració de material de promoció i difusió (subvencionat per Caixa Colonya), publicació mensual del racó escolta en premsa, ….), s’ha continuat participant en assemblees, reunions o esdeveniments de les entitats amb les que tenim una estreta relació (MSC, 4Vents), i moltes més hores i hores invertides en la planificació del bon funcionament i futur de l’associació.
A tot això, s’han de sumar totes les activitats que els agrupaments han realitzat: actuacions en els seus pobles (nadales, Sant Antoni, neteja de zones urbanes, serveis concrets de col·laboració amb altres entitats, …), sortides a cases de colònies o acampades, tallers, jocs, accions o projectes desenvolupats pels propis nens/es i joves, …
L’escoltisme segueix ben present i actiu a Menorca, us agradaria conèixer-nos? No dubteu a buscar-nos per internet (escoltesmenorca.org) o xarxes socials, o des de l’agrupament escolta més pròxim de casa vostra. Els escoltes estem sempre apunt!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *