La flama viatgera

Des del principi dels temps, en que Déu creà la llum, ha existit la claror del sol. La llum del sol ha estat molt important al llarg dels segles. Quan el sol s’amagava, la lluna feia la claror que podia durant les nits.
Després de molts esforços, la humanitat va aprendre a encendre i mantenir una flama, i des de llavors, l’escalfor del foc ha estat punt de trobada. Els homes i dones d’arreu de la terra heu après a treure’n profit al llarg dels anys i aquesta llum, en totes les seves formes, és vital per al vostre desenvolupament, per al vostre dia a dia. Ara ja heu après a fer claredat sense haver de fer foc, però un bon fester sempre és motiu d’alegria.

Sabeu? Ser llum és genial. Bé, potser ser una bombeta d’una oficina o un fluorescent d’una estació de metro no és gaire emocionant… Però tenc companyes que il·luminen els mars des d’un far o que guien als helicòpters dels hospitals. N’hi ha d’altres que permeten veure-hi per fer operacions quirúrgiques impensables… altres fan possible que els infants puguin estudiar després de la posta de sol. T’imagines? Ser tant important i valuosa com un far o tan humil i necessària alhora com una bombeta d’estudi?

Però bé, de totes les possibilitats que hi havia per a una bombeta o una petita flama, la que a mi m’ha tocat és la que més m’agrada, perquè jo som una petita flama viatgera.

Durant l’any, visc a una cova de Betlem, rebent moltes visites i amb una certa tranquil·litat. A principis de desembre, vénen uns joves escoltes austríacs i una part de la meva llum parteix cap a Viena. Sé que sempre arriben bé, son molt responsables!

A Viena fan una gran festa i la meva claror es segueix multiplicant i escampant. No sé si ho sabeu, però la llum de les llànties es quasi l’única cosa –juntament amb l’amor- que com més es comparteix, més n’hi ha!

Per açò, des de Betlem, passant per Viena i Guadalajara, fent molts de kilòmetres i gràcies a molta gent, arribaré també a Menorca, per poder fer claredat al vostre Nadal.

L’Agrupament Escolta Tramuntana i ADE-Escoltes de Menorca-MSC us convidem a l’acte de repartiment de la Llum de la Pau de Betlem, que tindrà lloc el proper dissabte dia 22 de desembre a les 17h a la parròquia de Santa Maria de Maó. Que “Existeixi la llum”!

Joan M. Mercadal Victory – Consiliari
Glòria Mercadal Marquès – Cap d’Agrupament
AE Tramuntana – Maó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *