COMBAT EL TEU DRAC INTERIOR… CONVERTEIX-LO EN EL TEU AMIC.

Un any més els escoltes de tot el món celebram la diada del nostre patró Sant Jordi. A Menorca ho solem fer amb una trobada de tots els agrupaments de la illa, per passar un cap de setmana de convivència, germanor, aventura, diversió i experiències inoblidables.
Enguany l’Agrupament Escolta Sant Bartomeu de Ferreries prenem el relleu de l’Agrupament Escolta Sant Antoni Maria Claret i ens hem encarregat de preparar la diada. Ho celebram durant els dies 23 i 24 d’abril a Sobrevell on acamparem tots junts després d’arribar-hi a peu des del poble. És una ocasió única per fer que els Llops i Daines, Ràngers i Guies i Pioners i Caravel·les, Consells d’Agrupament, Equips de pares i mares, antics escoltes i simpatitzants ens trobem, coneguem i creem lligams.

Cartell II modificada
Per aconseguir tot açò, enguany hem decidit que s’ ambientació vagi relacionada en la transformació dels aspectes negatius de la societat actual, que ens portarà el Drac de Sobrevell, en motivacions positives i constructives.
Tots junts haurem de fer que: les guerres, les injustícies, la pobresa, la fam, la marginació, la intolerància, la desigualtat, la ràbia, la por, la violència, les exclusions, les fòbies, etc… es transformin en: pau, justícia, tolerància, amistat, igualtat, dignitat, alegria, valentia, austeritat, solidaritat, fraternitat, etc… Durant el cap de setmana durem a terme activitats per preparar-nos i obtenir les eines necessàries per combatre i convertir el Drac de Sobrevell en el nostre amic i fer present que els Escoltes volem un món més just i fem feina per deixar-lo una mica millor de com l’hem trobat.
Alguns moments els passarem tots junts a la zona d’activitats: el sopar, la vetllada, la celebració de l’eucaristia i el dinar. Durant l’activitat de diumenge matí tenim preparats alguns jocs de pistes i rutes que les unitats duran a terme per separat.
Amb el lema d’ enguany volem expressar una mica la manera de fer de l’escoltisme. No hem volgut emprar les paraules “matar” o “destruir” el Drac, ja que això ens faria violents, i per açò diem que l’hem de convertir. Ho volem aconseguir a través de la conscienciació i el consens, sempre pensant dues vegades abans d’actuar, intentant veure i treure els aspectes positius de les coses que no ens agraden i així poder créixer com a persones crítiques d’esperit comú, que tanta falta fan dins una societat individualista que mira cap a l’altre costat davant el sofriment de les persones innocents que pateixen per culpa dels interessos lucratius del les persones i els països més rics.
Per organitzar tot aquest cap de setmana fa mesos que l’Agrupament fa feina per acollir tots els escoltes de Menorca al nostre poble. Són moltes les persones que d’alguna manera ens han ajudat a que açò sigui possible. Per tant, volem agrair a totes aquestes la feina i la col·laboració desinteressada. Aprofitam també per agrair a la propietat del lloc de Sobrevell que ens hi deixi celebrar la diada.
Sempre Apunt!
Agrupament Escolta Sant Bartomeu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *