Clean up the Med: A netejar la mediterrània.

cleanup2016_logoCopia de Logotip_de_4vents

 

 

 

 

 

El principal objectiu de la campanya Clean Up the Med

és augmentar la consciència ambiental.

Un any més Escoltes de Menorca i per mitjà del projecte 4Vents, participa a la campanya Clean up the Med que organitza Legambiente cada darrer cap de setmana de maig. Consisteix en la neteja de litoral de les costes de la mediterrània per conscienciar a la gent de no embrutar la mar.

El principal objectiu de la campanya Clean Up the Med és augmentar la consciència ambiental, al mateix temps que es redueix la contaminació generada per l’activitat humana. La manca d’aigua, la desertització, la pèrdua de biodiversitat, el colonialisme industrial, l’explotació dels recursos naturals i les conseqüències de la contaminació són les principals causes de les migracions ambientals.

Repetim, el principal objectiu de la campanya és augmentar la consciència ambiental. Per tant la nostra participació en el “Clean Up the Med” no és cap tipus de denúncia ni a les institucions ni als netejadors de la zona costera de la nostra Illa. La nostra acció parteix de l’essència mateixa del nostre moviment. Som un moviment educatiu, i la conscienciació en la preservació i cura del territori en què habitam és un dels eixos que guien la pedagogia educativa pels nostres infants, adolescents i joves. Però, certament, no hi pot haver conscienciació sense acció, o almenys no té la qualitat educativa que nosaltres desitjam. És per açò que actuam. Els Escoltes volem deixar el món un poc millor de com l’hem trobat. Sabem que no som els únics, i per açò estam disposats a col•laborar amb totes aquelles persones de bona voluntat que creuen que el món pot ser millor.

Ni més ni menys que 21 països han decidit sumar-se a Clean up the Med d’aquest any, una fantàstica campanya. Com segurament ja sabreu, el material que més es llança de manera indiscriminada és el plàstic, que al final acaba amb la vida de molts animals que ho ingereixen i s’intoxiquen, però no és l’unic material embrotidor i contaminador, n’hi a molts d’altres.

Per tot açò, enguany tenim previstes tres accions:
*CALA CARBÓ dia 28/05 entre les 16 i 21 h. aprox. coordina A.E. Sant Antoni Mª Claret de Ciutadella de Menorca.
*CALA ESCORXADA, dia 29/05 entre les 10 i les 16h aprox. coordina A.E. Santa Eulàlia d’Alaior.
*CALA VIOLA, dia 29/05 entre les 10 i 16h. aprox. coordina A.E. Cristòfol Barber d’Es Migjorn Gran.

Aquestes accions són obertes, per tant, si algú vol participar-hi s’ha de posar en contacte amb els coordinadors de les accions.

Escoltes! Sempre Apunt!

Racó escolta. Publicat al diari Menorca el dissabte 28 de maig de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *