El Drac de Sobrevell, un nou amic.

Prop de 250 escoltes es reuniren els dies 23 i 24 d’abril a una finca de Ferreries per celebrar la festivitat de Sant Jordi.

El joves escoltes de Menorca es van convertir el diumenge 24 en els grans vencedors d’un drac que tot i semblar poderós i invicte va clapir davant una armadura carregada de pau, justícia, amistat, tolerància i dignitat.

Els agrupaments escolta de Menorca van celebrar la tradicional diada del patró Sant Jordi. Es reuniren dissabte a la finca de Sobrevell prop de 250 persones, entre infants, joves i caps escoltes, amb una missió molt clara: combatre el drac interior per convertir-lo en el seu amic.

A Ferreries, just abans de partir cap a la finca, un pregoner va avisar-los que a les terres de Sobrevell hi havia un drac, una ferotge figura que representava tots aquells aspectes negatius de la societat actual com la por, la ràbia, la injustícia, la guerra, la fam, la marginació o la desigualtat, entre altres. Havien de transformar tots aquests mals socials en motivacions positives i constructives.

Després de muntar el campament, el col·lectiu escolta va viure una vetllada amb l’animació de la Batucada de Ferreries i el grup de dimonis Myotragus que, entremig de l’espectacle de foc va fer també acte de presència el temut drac de Sobrevell. La vetllada del dissabte va acabar amb el grup d’animació Esport Art.

El diumenge, després de la celebració eucarística, les unitats escoltes van participar en diferents activitats,
entre elles gimcanes i rutes de coves a través de les quals van poder aconseguir les armes per combatre el drac. Eren els escuts de l’amistat, de la justícia, la pau, l’alegria i la justícia.

De sobte, dos cavallers van sortir a l’encontre dels joves ciutadans per anunciar-los que el drac de Sobrevell era de nou ben prop.

Més fotos aquí

I amb un crit ben fort de tots aquells aspectes que faran del món un indret més just, van aconseguir convertir el ferotge animal en un bon amic.

El pregoner va tornar a fer acte de presència per avisar que aquest cop l’animal havia estat vençut però que en qualsevol moment, els aspectes negatius de la societat tornaran i que mai no hem d’oblidar les bonances per combatre els mals interiors.

La festivitat va acabar amb un dinar de germanor per a 300 persones i una baixada col·lectiva fins Ferreries per acomiadar els participants fins l’any que ve.

(transcripció de la noticia sortida al diari Menorca).

A lo millor també t'agrada...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *